2023-11-02
早幾日喺OpenRice睇吓尖沙咀又有啲咩好食,俾我碌到呢間幾特別嘅餐廳,主打舞台環境同埋現場演唱,結合音樂同埋美食兩樣嘢,呢個主題喺香港好似好少見,所以今晚就同男朋友嚟呢度食晚飯睇吓到底係點樣。我哋今次試咗佢嘅Tasting Menu,有appetizer,daily soup,main course,而飲品方面就mocktail/汽水/果汁揀一樣。Mocktail加入熱情果同芒果,甜得幾帶少少酸,都幾開胃,唔錯。餐湯一啲都唔Hea,係足料既又creamy蕃茄湯,仲落左少少黑松露醬,令成個味道提升咗。〈意式焗蟹餅伴青芥末蛋黃醬及黑魚子〉喺餅嘅外皮炸得好香脆,入面係充滿着滿滿嘅蟹肉好足料,味道濃郁,再配埋面頭嘅青芥末蛋黃醬同埋黑魚子,令到成個味道好有層次。〈西班牙蒜片欖油辣虎蝦〉面頭有一張黑紙鋪係隻碟上面,店員上菜之後會用打火機燒着張紙,然後張紙就會好似變魔術咁樣瞬間燒到唔見咗,到最後就會見到大大隻嘅虎蝦。我個人好鍾意佢嘅蒜片欖油,惹味得黎帶微辣,而蒜片仲係脆卜卜嘅。虎蝦大大隻,尚算入味,肉質D彈牙。〈慢煮西班牙燒春雞伴燒肉桂菠蘿〉燒春雞都大大隻,做到肉質軟嫩juicy,有水準。而佢嘅
〈意式焗蟹餅伴青芥末蛋黃醬及黑魚子〉
〈西班牙蒜片欖油辣虎蝦〉
〈慢煮西班牙燒春雞伴燒肉桂菠蘿〉
燒春雞都大大隻,做到肉質軟嫩juicy,有水準。而佢嘅燒菠蘿都唔頹,係原片菠蘿,而且面頭塗滿晒肉桂咁燒,上枱時都仲係熱辣辣,肉桂嘅味道同菠蘿嘅甜酸味非常夾。
〈烤美國安格斯西冷牛扒伴紅酒燒汁〉
前面食咗咁多樣嘢,覺得每一樣都非常之有水準,所以我地對呢一個西冷牛扒都幾有信心,果然都係水準之作。西冷牛扒一啲都唔會怕烤得太乾太老,入面都仲係粉紅色,而且上枱嘅時候已經切好晒一片片,啱晒我呢啲懶人,點埋紅酒燒汁食,一流。
呢度嘅舞台環境同埋現場演唱令到成個用餐體驗增色不少,氣氛好好,我哋仲有用VSING app向枱上面演唱嘅人送禮物表達支持。本身仲以為呢度純粹係食佢嘅gimmick,對食物冇咩特別大嘅期望,但係估唔到呢度嘅每一樣嘢食都好有水準,完全係超乎我嘅期望,推薦!