餐廳: 永年士多 (寶城洋樓)
資訊:

2020-03-18 401 瀏覽
最近經常入元朗 終於可以去食永年車仔面武肺仍未過 間舖頭仲係依然客似雲來,舖內坐無虛席 入正題 講反間舖頭 同車仔面1.買餐需要在舖外排隊 點餐比錢 拎飛 然後水吧位出餐 (大家樂快餐店果種模式)(p.s 記得拎餐果陣 拎埋餐具)2.面質—今次簡左幼面,入口一般般 平談無奇 談唔上彈牙 3.湯汁—簡左小辣,初入口 湯底甜味十足 (吾知有感覺錯 似有股「蒜」甜味)而辣味上 係一種甜辣 吾算好辣好惹火果陣 是果種會纏住口腔 凝而不散架甜辣(建議一定要叫定杯野飲)飲得2啖試味 暫時食完都無口乾 4.配料面上 簡左大碗面 貪佢配料多。認真味道 真心好食 如果有反咁上下年齡 可能會食到一種味之回憶 (係以前果種係街邊走鬼檔小販架味道)主要推介A大腸 夠「淋」夠肥夠入味 👍🏻🤩B豬紅 入味之餘 夾起唔散👍🏻🤩C羅白 勁甜!無絲!一口一件👍🏻🤩其他魚蛋 雞翼 雞翼尖之流 吾差 吾浸湯應該更正!入元朗有時間 不妨一試 (扮野講句 我食架吾止係車仔面更係一種味道上傳承)🤣🤣🤣
最近經常入元朗 終於可以去食永年車仔面

武肺仍未過 間舖頭仲係依然客似雲來,舖內坐無虛席

入正題 講反間舖頭 同車仔面

2.面質—今次簡左幼面,入口一般般 平談無奇 談唔上彈牙

3.湯汁—簡左小辣,初入口 湯底甜味十足
(建議一定要叫定杯野飲)
飲得2啖試味 暫時食完都無口乾

4.配料面上 簡左大碗面 貪佢配料多。
主要推介
A大腸 夠「淋」夠肥夠入味 👍🏻🤩

B豬紅 入味之餘 夾起唔散👍🏻🤩

C羅白 勁甜!無絲!一口一件👍🏻🤩

其他魚蛋 雞翼 雞翼尖之流 吾差 吾浸湯應該更正!