2022-06-09
最近天氣開始炎熱,而朋友突然話想燒烤,於是就搵左呢間有得燒肉加放題既餐廳,咁就可以一邊歎住冷氣,一邊同朋友任飲任食入到餐廳,已經聞到好香既燒肉味,加上見到每枱都放滿了食物,已經開始令我垂涎三尺!難得來到食放題,我同朋友都唔想食得太普通,於是我地揀左第二級價錢Level 2既套餐。Level 2套餐除了有基本肉類,炸物,拉麵烏冬,石頭飯丼飯外,跟Level 1比較下,主要多左水產,特飲同安格斯牛肉等,感覺豐富好多!餐廳主要以手機下單,當然亦有熟食區。我同朋友兵分兩路,一個負責手機落單,一個負責拎小食同醬油。唔夠五分鐘,我地張枱已經放滿了飲品同食物!最令人留下印象的,就係熟食區既蒸包,每一個蒸包造型都係以卡通人物同動物造成,我同朋友都覺得非常特別,食之前都忍唔住打卡拍照呢對比其他餐廳,呢度既款式特別多,而我就最鍾意食芝士大啡菇,芝士熱熔後與大啡菇熔為一體,味道非常地夾,我食完一隻後,忍不住叫多了兩隻呢!至於燒肉方面,款式同樣地多,而且肉質鮮嫩,味道爽口彈牙,若然嫌味道不夠,亦可添加不同既調味粉!除左燒肉外,當然不得不提壽司同刺身,味道非常新鮮,而且上碟的時候,壽司跟飯完全沒有散開,感覺絕不
對比其他餐廳,呢度既款式特別多,而我就最鍾意食芝士大啡菇,芝士熱熔後與大啡菇熔為一體,味道非常地夾,我食完一隻後,忍不住叫多了兩隻呢!至於燒肉方面,款式同樣地多,而且肉質鮮嫩,味道爽口彈牙,若然嫌味道不夠,亦可添加不同既調味粉!除左燒肉外,當然不得不提壽司同刺身,味道非常新鮮,而且上碟的時候,壽司跟飯完全沒有散開,感覺絕不馬虎。
總括黎講,呢間餐廳性價比非常高,每位只需二百幾價錢,就可以食到燒肉,刺身同生蠔等,而且地方寬敞,環境舒適,亦無漏單情況出現,下次同家人朋友慶祝生日一定再來