2017-11-15
同老公同屋企人再黎宮崎食燒肉,原因係收到風,燒肉放題加添咗沖繩美食啊!仲要無貴過,無添加價錢,多咗好多款式食啊。原來生日有驚喜,各位生日既朋友,記得要黎開生日P啦~~因為有沖繩美食,所以就多咗啲沖繩既擺設,又幾可愛喎!最欣賞,係呢度既飲品款式有成近十款咁多,單係雪櫃都有四五個,想飲有氣、無氣或茶類既飲品,大把俾你揀。蔬菜方面,就係出面自己拎既,款式都大眾化。呢張,就係沖繩空運到港既食材,有沖繩豬肉、豬肉白腸等等不同食材。一次過試勻晒佢先~~每兩位朋友黎,就可以揀一款的上圖牛、豬或大蝦兩隻。我哋揀咗呢個火焰牛同埋仙境豬!XDDD本身火焰牛都有調過味,不會過重味,而又食牛的鮮味。呢度既刺身款式都好高質,肥美的三文魚腩,仲有大大粒厚切的帶子。當然仲有甜蝦、吞拿魚等等啦。每一款都好好食,夠晒大件肥美。人多,不妨加錢要一條金鎗魚刺身。原條上,而且新鮮薄切,清淡得黎食落有著甘香清甜。呢一碟,就係沖繩空運到港的。推介要食沖繩的豬腩豬肉哦,肥瘦適中,而且食起上黎夠晒爽口。而白豬肉腸,也是推介之選。呢度既牛,更是質素不俗,無論係牛舌、牛柳都是牛味十足。食肉食滯咗,就一定要食返啲菠蘿,消消滯先~烤菠蘿就最
原來生日有驚喜,各位生日既朋友,記得要黎開生日P啦~~
因為有沖繩美食,所以就多咗啲沖繩既擺設,又幾可愛喎!
蔬菜方面,就係出面自己拎既,款式都大眾化。
本身火焰牛都有調過味,不會過重味,而又食牛的鮮味。
呢一碟,就係沖繩空運到港的。
推介要食沖繩的豬腩豬肉哦,肥瘦適中,而且食起上黎夠晒爽口。
而白豬肉腸,也是推介之選。
呢度既牛,更是質素不俗,無論係牛舌、牛柳都是牛味十足。
食肉食滯咗,就一定要食返啲菠蘿,消消滯先~
烤菠蘿就最正,厚切又鮮甜!