2021-12-07
🎏️ 食盡油尖旺 — 茶屋町✨ 以宮崎駿主題取勝嘅小店😌#90cp深水埗篇 #90cp日本篇➖➖➖➖➖深水埗呢頭不嬲多小店,平時食茶記車仔麵就食得多,但其實深水埗都有呢啲日式小店,仲要係用宮崎駿做主題🤫 早排過開嚟睇電器,就順便試吓🍵😆美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔸 汁燒鰻魚丼 $98單睇價錢其實幾抵食,嚟到見到份量都算大😛 不過佢嘅鰻魚就比較薄身,食落口感都偏硬,絕對有改善嘅空間🤨 不過以呢個價錢都算合格🔸 汁燒雞扒烏冬 $80Presentation 其實係幾靚🤩 至於食物質素就一般啦🙈 烏冬冇想像中咁彈牙,雞扒亦都係正常發揮🔸 雪糕抹茶牛乳 $36但睇個樣就已經覺得冇得輸😆 份量都算重量級,不過同樣地味道都係爭咁少少,無論係抹茶抑或係雪糕口感都唔算太滑💰Total: $214✅ 其實成間舖頭最主要嘅賣點就係佢嘅宮崎駿主題🎇 店入面模仿緊動漫嘅列車,櫥窗位置都有好多宮崎駿動畫嘅劇照比大家打卡📸😆 Fans絕對係唔可以錯過!‼️ 食物質素就相對普通,但價錢都算親民🤑➖➖➖➖➖📍 茶屋町 (
#90cp深水埗篇 #90cp日本篇
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
🔸 汁燒鰻魚丼 $98
🔸 汁燒雞扒烏冬 $80
🔸 雪糕抹茶牛乳 $36
💰Total: $214
‼️ 食物質素就相對普通,但價錢都算親民🤑
➖➖➖➖➖
📍 茶屋町 (長沙灣道) (深水埗)
深水埗長沙灣道217號地舖
宮崎駿主題取勝嘅小店😌