2025-01-22
今次係二訪呢間宮廷火鍋店,位置方便就喺尖沙咀地鐵站斜對面,裏面裝修都有啲參考宮廷皇宮setting ,仲有張龍椅添😂佢哋都有幾多款湯底揀,今次揀咗花膠雞湯鍋,係餐廳嘅招牌湯底之一,裏面有好多厚身花膠,湯底塑咗濃濃嘅骨膠原,仲有半份三黃雞,雞肉算滑溜,一齊煮亦令湯底飲落好鮮甜,個湯底真心正至於打邊爐點會小左牛肉同豬肉🥩「艾莎公主牛肉寶盒」賣相好靚,有乾冰慢慢喺個木盒滲出,有七款唔同嘅牛肉部位,包括頂級雪花肥牛、手切牛崩沙、手切本地肥牛、牛腱、牛肉粒、牛舌同牛黃喉,整體質素唔錯。伊比利亞橡果豬賣相同樣精美,佢嘅肉片油花幾靚,而且肥瘦均勻。至於響鈴拼盤即叫即炸,裏面有兩款口味,個人比較鍾意鹹蛋黃響鈴,兩種食材加埋好惹味,鹹香鬆脆。餐廳亦都有啲手打丸,我哋揀咗櫻花蝦豬肉丸,咬落彈牙而且味道濃郁