2021-09-05
話說賀宮煮與小芳工房玩慶生,尋尋覓覓搵到香香宮煮,見有68折卜左周日午餐。話就話座落TST,但位置有少少QK,地下冇易拉架,要係對面馬路 +頭愕愕至望到招牌門口較窄,不過一入宮門眼前一亮,金黃大龍椅,裝修呀 擺設呀都幾特別,我們入坐永和宮餐牌都卷成詔書,價格呢...都令人為之一振!2個壽星先點個卜卜蜆芹菜湯底,滾起食都食唔切,成斤重,好鮮味牛拼盤有7款不同部位,滿意 可惜牛舌冇...跟住點了 餃子拼盤、蟹子蝦滑拼墨魚滑、響鈴雙拼豆腐、水蓮,蔬菜拼盤,重有一壺薏米水食到脆鯇呢...真材實料,又新鮮,可能得一枱客廚房師父一開始切到擦膠咁厚,經要求,一舊變三片。服務算係咁吖水蓮第一次食,試過就算了呢盤蔬菜拼盤冇動過,要打包呢薏米水可以有4-5杯。本來只有凍飲,店員好好順應要求,溫了才奉上。總的來說,食物新鮮,服務超好!周日午市食足3小时(12點-3點),感覺似包場,期間好似有一枱客入過 找數每人$550(68折後),計番時間、食物質量,OK啦。。。如果沒折呢,就!
餐牌都卷成詔書,價格呢...都令人為之一振!
牛拼盤
有7款不同部位,滿意 可惜牛舌冇...
水蓮第一次食,試過就算了
呢盤蔬菜拼盤冇動過,要打包呢
總的來說,食物新鮮,服務超好!