宴 尖沙咀

EN Tsim Sha Tsui
2024-11-03 233 瀏覽
一次同女朋友出門喺尖沙咀搵到呢間【宴】,感覺係一間非常特別嘅日本餐廳。後來發現佢哋有日式火鍋放題,直接同女朋友喺呢度食晚飯。呢度環境好好,好有格調,氣氛亦都好足夠,喺呢度用餐會特別放鬆,而且食材都非常高級。我哋叫咗佢哋嘅松餐放題,好多餸都係任食嘅。火鍋嘅湯底係豬骨湯拼醬油湯,豬骨湯嘅香氣非常濃郁,然後醬油湯聞起嚟亦都係非常鮮嘅。呢度上等和牛都係無限任食嘅,和牛肉質雪花非常靚,落湯涮後肉質好嫩,油脂都被煮出嚟,非常之香。而且佢哋嘅豚肉亦都唔輸和牛,肉質亦都好細膩,肥瘦相間,口感好滑嫩,加埋湯底嘅鮮甜,肉非常好食。可以無限任食嘅仲有松葉蟹,松葉蟹嘅肉真係非常清甜,有淡淡嘅鮮味,味道非常之香,肉質仲好細膩,真係食咗就停唔落嚟。刺身拼盤亦都係好新鮮嘅,每一種海鮮都能夠食到鮮味,賣相同味道都係一流嘅。呢間放題真係非常唔錯,非常推介畀大家!

我哋叫咗佢哋嘅松餐放題,好多餸都係任食嘅。

呢間放題真係非常唔錯,非常推介畀大家!