2019-10-03
去旅行食當地海鮮,貴貴都會捨得食,但响香港,我未試過拎二百幾三百幾蚊出嚟食海膽丼,之前即幾年前食一碗真正海膽丼都係響鳴門,都係做promotion價$98,所以今次點都要拉埋阿sir同我食😁三色海膽丼 $98⭐️⭐️⭐️目測份量同之前差唔多,同樣以韓國、日本、加拿大海膽做主角,但今次就少咗隻蛋响面,對於我嚟講主角味道最重要,加拿大海膽不嬲係我至愛,但今次質素就一般,濃厚味欠奉,有少少苦澀味,而韓國海膽經火炙後更能帶出其清淡海膽味,最後日本海膽就中規中矩,入口即化,但味道差一點點,整體嚟講用呢個價錢係無得挑剔。名古屋芝麻雞翼 $48⭐️⭐️⭐️因為上星期响名古屋返嚟,所以好想再回味當地名物,呢度嘅芝麻雞翼非常一般,好Hong Kong style,不過咬落嫩而juicy,但非常油膩唔夠乾身。最後有個免費甜品哈蜜瓜,又香又甜又熟透,好味,滿足了!二人共消費:$268
三色海膽丼 $98⭐️⭐️⭐️
名古屋芝麻雞翼 $48⭐️⭐️⭐️
最後有個免費甜品哈蜜瓜,又香又甜又熟透,好味,滿足了!
二人共消費:$268