2023-09-08 54 瀏覽
小編平時朋友食宵夜一定要叫串燒,叫支啤酒一路食串燒一路傾偈特別過癮!喺佐敦街頭見到呢間串燒小店,選擇都幾多~ 就即刻入咗去!因為我哋晚餐都唔係食得太多,當日去到簡直係不斷咁嗌,冇停過!我地試左好多款,有惹味羊肉串、惹味牛仔骨、香脆雞軟骨、燒甜薯鹽烤大頭蝦、鹽烤大海蝦、香烤元貝、燒墨咀、燒鯖魚、香燒白鱔、鹽燒牛舌同燒松葉蟹棒,兩個人食呢個份量都幾癲!不過超有意外驚喜,串燒調味啱啱好,唔會過鹹,亦相當惹味!小編最鍾意香脆雞軟骨,燒到表面焦香,而軟骨則非常有咬口~ 香燒白鱔都唔錯,食落啖啖肉,肉質亦非常彈!鹽烤大海蝦都唔錯,海蝦份量好大,亦幾新鮮,肉好彈牙!羊肉串都係唔可以錯過!食落唔會太有羶味~ -廟街燒 (油麻地)油麻地廟街43號地舖

廟街燒 (油麻地)
油麻地廟街43號地舖