2023-11-17
近排知道尖沙咀新開左「龍點心」🤩之前都食過官塘分店,都覺得唔錯🤭而且依間仲有埋特色甜品同港式糖水🍧即刻拉埋老公同女女去食啦🥰一去到已經比個舊日港式茶室裝修吸引住😲擺設懷舊得嚟色彩又帶點摩登🌈而且好多卡位,坐得非常舒服😌環境都十分乾淨💯餐牌都有好多選擇,仲有好多款甜品同糖水,見到擺盤都幾唔錯,我哋都揀左好耐先諗好食咩🤭因為甜品控嘅我真係樣樣都好想食呀🤤一龍大滿足一籠有6款🤤有酸菜魚鳳眼餃、筍尖蝦餃王、松露野菌晶瑩餃、鹹蛋黃墨魚燒賣、蟹粉菠菜香蝦餃同碗豆桃子。一次過滿足晒六種味蕾感覺,超爽呀九品仙芋鍋鍋內有多款材料🥰有芋圓、小芋圓、黑珍珠、白珍珠、抹茶凍、鮮芒果粒、仙草、椰果和紅豆~口感豐富🤩加埋濃濃嘅花奶,真係停唔到口😋抺茶雪山冰抹茶味好濃,又唔會太甜,配上入口軟腍嘅紅豆🫘香滑嘅奶奶🥛加埋綿綿細軟嘅抹茶冰,簡直溶化左個心
一龍大滿足
九品仙芋鍋
抺茶雪山冰
抹茶味好濃,又唔會太甜,配上入口軟腍嘅紅豆
🫘香滑嘅奶奶🥛加埋綿綿細軟嘅抹茶冰,簡直溶化左個心