2014-10-27
之前同朋友去過幾次宵夜自助餐,每次都幾失望,因為食品款式都比較少,味道亦一般。今次朋友介紹話有生蠔食,佢話味道都唔差,同埋都有幾多唔同既食物揀,所以就同幾個朋友去試試。我地星期六晚10點多D去到,未坐滿,所以唔洗等位。一去到就緊係去拎生蠔先啦,見到已經有6,7個人排緊隊,不過唔算排好耐。咁我個人又對生蠔唔係好挑剔,只要夠鮮同乾淨就OK。拎果時酒店有服務員用濾水器過濾既水黎洗乾淨,所以食落去完全無沙,而且幾肥美同生鮮。食完生蠔就試下其他食物,我見都真係有成6、7款熱盤,又有凍蝦、田螺同生文魚刺身。推薦羊架,炸蠔同蠔餅。炸蠔配佢個蛋律黃沙醬非常美味。以上推薦既幾款我都拎左幾次,食完就已經飽左,不過既然依度特色係食生蠔,所以都拎多轉。第二次拎唔同左種(已經無咩人排隊,得番一兩個),依次細隻D,朋友話依隻鮮味D,不過我就鍾意肥D,依然好乾淨。跟住緊係食甜品,果度有個朱古力噴泉,3、4款蛋糕,Haagen Dazs同pappagallo雪榚(各有5、6款口味)。我偏好朱古力,所以食朱古力噴泉同蛋糕。果度有夾餅機可以自己試做,我朋友佢試左再加Haagen Dazs,好似幾正。我就費事煩,同埋已經好
我地星期六晚10點多D去到,未坐滿,所以唔洗等位。
一去到就緊係去拎生蠔先啦,見到已經有6,7個人排緊隊,不過唔算排好耐。 咁我個人又對生蠔唔係好挑剔,只要夠鮮同乾淨就OK。
食完生蠔就試下其他食物,我見都真係有成6、7款熱盤,又有凍蝦、田螺同生文魚刺身。 推薦羊架,炸蠔同蠔餅。炸蠔配佢個蛋律黃沙醬非常美味。
以上推薦既幾款我都拎左幾次,食完就已經飽左,
不過既然依度特色係食生蠔,所以都拎多轉。 第二次拎唔同左種(已經無咩人排隊,得番一兩個),依次細隻D,朋友話依隻鮮味D,不過我就鍾意肥D,依然好乾淨。
我偏好朱古力,所以食朱古力噴泉同蛋糕。 果度有夾餅機可以自己試做,我朋友佢試左再加Haagen Dazs,好似幾正。我就費事煩,同埋已經好飽了,所以無試到。
整體黎講其實都幾滿意,有多野食,又有生蠔。
我今次其實無食晚飯黎食,本身都擔心無野好食,不過300多蚊食到似晚飯自助餐,都叫幾抵食。