2022-08-14 330 瀏覽
今日同路人甲學完車都已經21:30,係到諗邊到有野食(因為好多食市都係10點就收),之後路人甲就話不如渣車去深水埗食飯,所以我地就去左元朗冰室喇😋唔知係未因為依家唔可以開咁夜既關係,今次去到餐廳冇左以往既宵夜餐牌,不過我地岩岩學完車,已經用曬d hp,所以都係叫返晚餐~今日我地叫左:1. 和風叉燒烏冬2. 芝士焗薯蓉配牛肝菌湯+蒜白法包我今日食既芝士焗薯蓉同歐陸滋味杯差唔多,咁當然佢冇咁粉啦,但係芝士味都夠多,都算係啖啖芝士😋重有少少燶面,茶餐廳黎講算是不錯👍但有驚喜既反而係個蒜蓉包,食第1啖真係脆卜卜又熱辣辣,完全估佢唔到😍所以呢個值得1讚👍肝菌湯就相對失色左少少,但係茶餐廳黎講,西餐類算合格以上了👍而路人甲既和風叉燒烏冬,湯比較普通,但烏冬和叉燒尚算合格,茶餐廳做到日式樣子,已經好好👍味道亦算不錯,湯都比較濃郁,烏冬都好爽,茶餐廳推介😋終結:茶餐廳式既日本烏冬和西式既套餐,有質素👍大家得閒可以去食下呀😋

今日我地叫左:

1. 和風叉燒烏冬
2. 芝士焗薯蓉配牛肝菌湯+蒜白法包

2022-08-02
$60 (宵夜)
  • 和風叉燒烏冬