2017-08-02 609 瀏覽
龍閣已經食過好几次,最初係朋友介紹話食左隻阿拉斯加長腳蟹超正!又平又抵食!於是去試下,食過真係番尋味!主角係隻長腳蟹,就咁清蒸,肉質鮮甜,超新鮮!我地一般都叫隻5斤重的,但多人既話都會叫隻7斤重的!由於隻蟹好大隻,淨係蟹腳已經啖啖肉,蟹肉仲好爽口彈牙!蟹汁又鮮甜,就咁加個白飯落蟹蓋度撈埋啲蟹膏同汁真係超正!冇得頂,值得大家一試.....但最近再去食就令人失望了,價錢貴左,已經覺得唔算抵...加上店內的其他食物味道只屬一般,而且份量唔大!入到店內,店員推介我地食套餐,指套餐包左一隻5斤重的長腳蟹,以為好抵咪試下囉,點知黎到隻蟹又奀,又冇乜蟹汁,蟹蓋内又不新鮮!再望望隔離几張枱散叫蟹的,蟹質都好新鮮!難道叫套餐的會把質量差既蟹配入去??🤔🤔🤔如果再去都係散叫蟹好啲!

難道叫套餐的會把質量差既蟹配入去??
🤔🤔🤔
如果再去都係散叫蟹好啲!
2017-07-15
慶祝紀念