餐廳: 海港酒家
資訊:

2018-03-28 589 瀏覽
18-03-2018星期日晚餐下午一家人拜完嫲嫲,晚上當然都係一家人食晚飯啦!近近地揀左呢間酒家食飯。同屋企人食飯最開心就係我同家姐,因為屋企既男士佢地個個都懶點菜,老豆話無所謂,呀哥話是旦,細佬話求其⋯⋯⋯咁好啦!我蝕底啲我負責點菜,點晒自己鐘意食既野,好在佢地都唔挑食既😎嗯!一家人都認同海港食品質素的確唔差,上菜時間都好快,擺到成枱都係餸菜,大部分都好味道,亦都好送飯,一家人最欣賞係個湯,好夠火喉!同埋一味兩食既龍躉,汁撈飯超正!唯一係個黃金蝦錯左,相信食過黃金蝦都知道係用蛋黃做漿,但呢個黃金蝦毫無蛋黃漿,而且一食就知擺明就係美極蝦,一個人食錯就話啫,唔通個個都食錯味道?但樓面仲堅持話係黃金蝦,不過算啦!美極蝦都唔係難食,我就廢時同佢拗啦😎另外我都有個疑問❓我自己都做過酒樓,普遍酒樓都會有手寫單既,海港酒家竟然無?🧐當晚老豆想食椒鹽豆腐,但餐牌上無呢道菜,佢地只有紅燒豆腐同麻婆豆腐,我話想點椒鹽豆腐,問佢可以幫我寫手寫單嗎?服務員答我,餐牌有就有無就無⋯⋯
18-03-2018星期日晚餐

2018-03-18