2017-12-18 237 瀏覽
已經第二次嚟到呢一間中菜館食飯,喜歡呢度嘅原因就係帶家人嚟到,大家都覺得呢度嘅環境舒適價格合理。尤其是同屋企人食飯,帶父母出去最重要就係要坐得舒適服務周到唔好令到佢哋勞氣。呢一度係其中一個首選,兩次嚟到服務周到。坐得舒適而且唔會嘈。上次食小菜今次就選擇打邊爐,叫咗個酸菜魚鍋。因為侍應推薦,叫完個鍋之後仲可以攞嚟打邊爐。爸爸小說究竟呢一個係咩文化,我話呢一個咪香港文化囉。呢個鍋好適合喜歡食酸菜魚嘅朋友魚肉10分香滑,真材實料而且湯底都好美味。媽媽話食得出魚嘅鮮味。大概用上成條魚,因為呢份量真係多到四個人都食唔晒。加湯之後呢就可以打邊爐啦呢度嘅九宮調味假十分之精美。強烈推薦呢度嘅麻油好香。本地手切牛肉大碟三百零蚊好抵食,四個人食呢份量整個啱啱好啦,厚切而且連啲肌紋都好靚。連嗰啲呀個設計都好美,即使淥耐左仍然鮮嫩,本身好想試和牛但係真係有啲貴唯有下次啦。四寶丸一盒有八粒粒粒都帶到乒乓波咁,墨魚丸蝦丸豬肉丸同鯪魚球,我食咗墨魚丸同蝦丸,始終丸精香港嘅火鍋店就真係做得好出色。仲有呢個我好喜歡嘅四川粉咬落去Q彈而且索湯,咁多嘢食買單其實都係講緊$300一個人,同屋企附近嘅邊大型酒家,相比之下無論牛

仲有呢個我好喜歡嘅四川粉咬落去Q彈而且索湯,咁多嘢食買單其實都係講緊$300一個人,同屋企附近嘅邊大型酒家,相比之下無論牛肉以及其他食物嘅質素都比嗰啲酒樓高好多,仲有呢一度嘅服務係一流。

想同屋企人食餐舒舒服服嘅晚餐,我建議就嚟呢度啦!早兩日先聽到佢哋投訴話明x酒家晚市食完又貴又有又唔飽。。。好彩今餐兩位老人家都十分滿意。