2021-09-02
有時覺得出街食飯食得太多真係會好攰,又或者會想直接邀請朋友上自己屋企度聚下,呢個時候真係好啱搵啲可以一齊食得開心又好玩嘅活動——烤串燒就係一個超適合嘅選擇喇!呢間一口沙嗲專門店除咗有幾款肉類串燒可以選擇,連燒烤爐都可以喺呢度買埋,而且價錢相比起出面嘅仲平啲添。可以話係一站式服務,一餐串燒要嘅嘢全部都可以喺度買到,唔似得如果你要打邊爐,就可能要去街市買菜買肉、超市買湯底、雜貨鋪買煲之類咁麻煩。肉類有四種,分別有沙嗲豬、沙嗲雞、沙嗲羊、沙嗲牛。沙嗲味非常香濃,而且標榜係馬來西亞祖傳秘方,繼承正宗星馬風味之餘依然做到無添加,相比去其他地方食串燒可以食得開心啲又放心啲。幾款肉都非常煙韌滑嫩,嚼勁一流。而且即使係烹飪細胞欠奉嘅我都好快上到手,用呢個爐嘅火候依然唔難燒得出食得又見得人嘅串燒,正啊~原味同辣味花生醬各有特色,我就梗係鍾意辣味多啲~但講真其實兩款嘅花生香都同沙嗲味好夾,脆脆嘅花生碎夾埋肉嘅口感就層次更加豐富,真係幾唔錯👍🏼