2016-09-07
最近想食住家飯 但啊娘比較懶 唔想煮 結果多數都出街食 點知今次誤打誤撞又喺街食到屋企味喎👅-家常燒素豆腐 ($88)嘩 呢個真喺食到我唔停口 添咗幾次飯 究竟佢有咩咁利害 咪就喺佢個豆腐超級滑 再配埋茨汁 真喺好好好送飯其他蔬菜好似冬菇同四季豆又吸收哂茨汁 所以真喺會食到停唔到口😂-黃金鹹蛋蝦球 ($132)由於黃金蝦球要喺屋企整的話 實在太煩 所以我娘親多數都喺叫我出街食 唔好叫佢煮😂今次呢個黃金蝦球我都幾滿意 事關出面裹咗鹹蛋嘅醬汁 但依然食到脆口嘅感覺 而且完全發揮到鹹蛋黃嘅香氣 但又唔會太鹹 個種鹹香真喺令人好回味❤-阿婆臘腸四季豆煎蛋 ($68)呢個一上枱 就覺得喺蠔餅啲friend😂 結果食落果然好酥脆 雖然佢缺少咗蠔餅嘅鮮味 但又多咗臘腸嘅獨有香味 再加埋四季豆 又增添多少口感不過臘腸就略嫌鹹咗啲 但拎黎送飯就一流👅-招牌扣肉包 ($20/1個)首先肉 生菜 同 包三樣是分開上的 你喺要自己搭埋一齊 幾好玩 你睇下塊五花腩肥瘦幾均勻 睇到我流哂口水😭 食落似喺食緊披住叉燒醬嘅五花腩 扣肉炆得非常淋 唔洗點咬 啱哂我呢啲懶人❤ 仲有要一讚嘅喺好彩有生菜 因為生菜佢減低咗個
家常燒素豆腐 ($88)
黃金鹹蛋蝦球 ($132)
阿婆臘腸四季豆煎蛋 ($68)
不過臘腸就略嫌鹹咗啲 但拎黎送飯就一流👅
招牌扣肉包 ($20/1個)
仲有要一讚嘅喺好彩有生菜 因為生菜佢減低咗個油膩感 令人唔會食到一半就覺好濟👍🏼
三色桂花班蘭糕 ($32) 平時食開呢啲糕多數都喺得班蘭同椰汁 今次就加埋桂花杞子 更加清甜 成功奪取到我娘歡心 咁已經喺最好嘅味道😂