2023-06-11
2085 瀏覽
今次放假約左朋友過黎食個tea傾下計,發現牛頭角工廠大廈呢間隱世家庭式餐廳。呢間餐廳無論門面招牌乃或餐廳內既氣氛都比人一種親切舒適感,柔和式既設計,再配上偏日系既感覺,透光度令你坐低感覺舒服又寫意。餐廳下午茶幾抵食,分別有6款唔同既TEA SET跟餐飲,有主食有三文治亦都有甜品比大家選擇。食店職員介紹我地可以試下三文治同窩夫,都係店內非常熱門既餐點。吉列豬扒蛋沙律牛油三文治配薯條 $78呢個份量同吸引度真係好出色,淨係見到都已經覺得好好食既感覺。牛油煎香既麵包夾住一層吉列豬扒,一層蛋沙律,一層新鮮蔬菜,望落顏色超級豐富。入口鬆脆,麵包既牛油香好濃,吉列豬扒完全唔硬但係表皮炸得夠乾身好脆,包住蔬菜同蛋沙律酸酸地既味道愈食愈開胃。另外薯條份量夠多,粗薯炸得夠脆,呢個味道同份量同朋友一齊share食完全無得輸。薑媽招牌窩夫 $82新鮮即整既窩夫,配上鮮忌廉,香蕉,士多啤梨,朱古力醬同加拿大楓糖漿,香熱噴噴既窩夫整得好香脆,自行配上忌廉同糖漿切落去既時候個脆感好正,食落既感覺係外脆內鬆,配埋所有配料一齊食非常好食。蜂蜜西柚紅茶美式朱古力(凍) +$6朋友話杯紅茶好好飲好清新,而且加左西柚同ro
美式朱古力(凍) +$6
朋友話杯紅茶好好飲好清新,而且加左西柚同rosemary係入面飲落好新鮮好清香,同埋紅茶原先既濃味同西柚既酸味亦都因為蜂蜜而中和左,所以飲落好特別好舒服。
而杯朱古力係意想不到咁驚喜,多到流晒出黎既忌廉奶泡整得好濃厚,朱古力既味道好香濃,仲見到杯內有大量既朱古力漿,香滑又香濃既味道好值得飲。