家庭式的溫暖味道 必試鹹甜相宜嘅D24榴蓮樂園~~~之前上網見到北角和富薈Food Court美食廣場啱啱新開唔係好耐 摩洛哥風格嘅裝修 令我一見傾心 一見到就好想去嗰邊朝一朝聖 順便影下啲港女相 令自己happy一下~~~門口一行入去 果然無論餐廳同埋裝修都非常具有異國風情 裏面一共有八間食店左右 睇完一輪之後我就揀咗 最近入口嘅呢一間星馬菜黎小試牛刀~~~落單嘅姐姐仔非常親切 落單之後叫入邊嘅廚師做爸爸 原來係店主個女睇嚟呢一間係家庭式經營嘅小店~~~我同大舊兩個人非常肚餓 又見到難得一場黎到 就叫咗好多嘢食包括有紅毛榴槤特飲 青檸梳打 雙拼鴛鴦粉麵 新加坡無骨海南雞飯配椰子雞湯 同咖央西多士 D24榴蓮樂園~~~雙拼鴛鴦粉麵 :只要叫任何一款粉麵 加$10 就可以雙拼鴛鴦湯底 我地就要咗蕃茄蝦湯麵 同埋南洋海鮮喇沙 呢個雙拼對於選擇困難嘅人來講 真係好正 可以一次過滿足你兩個願望 海鮮喇沙 裏面有青口 蜆 蝦 流心蛋 魚片 同豆腐卜等 材料豐富 喇沙 亦惹味 肥牛 冬菇 金菇 蕃茄 蝦湯油麵亦唔錯 不過個人就鍾意喇沙更多些~~~咖央西多士:咖央多士食得多 西多版都係第一次 雖然
家庭式的溫暖味道 必試鹹甜相宜嘅D24榴蓮樂園
~~~
咖央西多士:咖央多士食得多 西多版都係第一次 雖然邪惡 但確係唔錯 熱氣又令人忍唔住食
~~~
新加坡無骨海南雞飯:非常有驚喜 海南雞嫩 雞油飯香 而且重點係個個濃郁嘅椰子雞湯 非常香軟而且裡面好多白木耳 好滋潤嘅感覺 好啱女仔飲
~~~
D24榴蓮樂園:大舊一向超愛榴蓮 而這個榴蓮樂園就沒有令佢失望 一鹹一甜 一個係炸薯餅配榴槤蓉 一個係炸榴槤波波額外加榴槤蓉 榴槤味道超級出 而且薯餅加榴槤嘅食法真係好特別 呢一款特色小食絕對會令榴槤愛好者 一試愛上
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
NY Garden (北角)
北角和富道21-53號和富地庫B50-B51號舖和富樓下美食廣場A1號舖