2018-10-26 2777 瀏覽
星期天家庭日今個星期出完糧,帶屋企去食餐好,做下孝子今日揸左車出尖沙咀,搵左間樓上西餐廳位置都幾近地鐵站,附近好多唔同類型既餐廳,最後揀左好耐就試呢間,見佢由前五星級酒店大廚主理,價錢又幾合理,就帶我家去試試餐牌選擇好多,有dinner set, 單點等,想飲red wine 都有唔同揀最後叫左個dinner set 同pasta 試一試餐包都有好幾款,唔夠可以再添餐包幾鬆軟又暖暖地,中間個個係蒽油餅感覺,幾脆 蔬菜新鮮,醬汁酸酸甜甜,幾開胃幾match, 紅鯛魚肉質幾結實,外皮亦烤得不錯加左$60要個酥皮龍蝦湯,睇到佢上碟都值得加!新鮮焗出嚟仲要用溫火佐暖佢,飲極都熱辣辣,味道亦十分濃郁,酥皮唔算話太脆,我就習慣混埋入湯一齊食,我覺得如果鐘意酥皮湯既各位可以加黎試下大啡菇配意大利飯,飯身正常少硬,一邊係蝦一邊係帶子,而且擺碟好靚,食佢外觀都夠哂xd松葉蟹蓋意粉,蟹膏好多,加上半熟蛋,混埋意粉一齊食,味道一流西冷五成熟,外皮望落燒得唔錯,網紋外皮,切落入面中間位置熟成程度剛好,淋淋地容易入口,伴菜非常多十分健康水蜜桃果粒紅茶非常香既一杯水果茶!睇得出落既料好重手,飲落清香甘甜今餐食得幾
星期天家庭日
今個星期出完糧,帶屋企去食餐好,做下孝子
今日揸左車出尖沙咀,搵左間樓上西餐廳

最後叫左個dinner set 同pasta 試一試

餐包都有好幾款,唔夠可以再添
餐包幾鬆軟又暖暖地,中間個個係蒽油餅感覺,幾脆

水蜜桃果粒紅茶
非常香既一杯水果茶!睇得出落既料好重手,飲落清香甘甜
今餐食得幾開心,最重要野食擺得有心思靚靚的,所以屋企人都話唔錯唔錯
2018-10-14