2016-03-30 1282 瀏覽
話說屯門明星酒家就一定諗起市中心柏麗個邊,極少去的,可能佢開左太多年,負評多多。而蝴蝶邨呢間新開,第一次食。因為係家姐老爺個邊吹雞兩家人食飯。一行10大3小,佢地應該係叫左套餐,好似去飲咁一味味餸送上。 呢個燒味併盤不過不失,酒樓要有既水準 第二道是脆肉瓜由魚,略硬了點個瓜,再煮軟一點就好了,不過只有歲半的囡囡都食到既。 呢樣就正到爆!即炸!色水好靚,外面脆脆的薄薄一層,唔會搶左蝦既味道。 呢碗就咸左點,清淡點會加分!但都好足料的!呢條魚就蒸得唔錯,魚質鮮甜呢個我冇食,因為睇落去太咸唔想食,佢地就話一般呢個冬菇鮑魚就好味喇!汁不太濃岩哂我同兩粒b. 呢個荷葉飯真係要推介!真心好好食,其實已經好飽但我都食左兩碗!做咩要到最尾先整出來喎小食糕點,千層薑汁,即蒸,熱騰騰的!正忘了這個,冇食。因為太飽了。 見到最後食哂應該都係好味的。總結,請不要連結柏麗那間明星,要分開獨立來看。媽咪話下次都會再來食晚飯!因為水準真係唔錯!推介!

呢個燒味併盤不過不失,酒樓要有既水準

呢碗就咸左點,清淡點會加分!但都好足料的!
呢條魚就蒸得唔錯,魚質鮮甜
呢個我冇食,因為睇落去太咸唔想食,佢地就話一般
呢個冬菇鮑魚就好味喇!汁不太濃岩哂我同兩粒b.
呢個荷葉飯真係要推介!
小食糕點,千層薑汁,即蒸,熱騰騰的!正
忘了這個,冇食。因為太飽了。 見到最後食哂應該都係好味的。

總結,請不要連結柏麗那間明星,要分開獨立來看。

媽咪話下次都會再來食晚飯!因為水準真係唔錯!
推介!
2016-03-29