2015-06-19
差不多每星期日都和家人泥食既必選飯堂!今次就同大家介紹返,我每次都點這個菜的賣點![炸豬扒套餐]講真,炸豬扒好多樹地方都有!有些比較好食的要成$400以上!但講到好食,講真這裡的豬扒水準一定不比貴的差,而重點係價錢非常合理!所以,我每次泥都係食呢個炸豬扒餐!先講醬汁就已經有四款!一款係俾配菜,另外三款都係俾豬扒的!有酸,介未,花生味!絕對可以滿足不同人的需要!而我就比較喜歡用酸汁加介未點綴那塊豬扒!配上珍珠白飯同酸酸咸咸的配菜!開胃得泥,口感又豐富!說到豬扒,炸得剛好,非常趣口,肉汁完全被鎖住了!當中還有小許肥膏!實在太好味![麵豉湯]比起出面的麵豉湯,味道較為特別!飲得出是自己新鮮煲出來,而不是沖出來的!配料也比較特別!是用白蘿蔔和紅蘿蔔!重點,飲完不會覺口渴!總結來說,以呢個價錢,呢個質素,真的是不錯!
[炸豬扒套餐]
[麵豉湯]
總結來說,以呢個價錢,呢個質素,真的是不錯!