2019-06-30
« 全家出動食韓國餐»一家人去韓國餐廳食午餐, 餐廳大概容納到30人左右 ,店員服務殷勤,有禮 ,亦會同客人問候一下食物啱唔啱口味sweet....必點!!!!! «人參雞湯 138hkd»去過量韓國旅行,應該都食過消失中的 雞骨頭, 人參雞湯內有一隻大大嘅髀肉, 骨頭完全唔需要用力咀嚼已經吞左落肚,雞骨頭只係輕輕咬落都已經粉碎溶解,但雞肉又唔會" 鞋"«大韓無骨豬手 88hkd»無骨豬手經過醃製,味道會輕微偏鹹, 適合加上白飯食。«蟹肉伴石頭鍋飯 72hkd»上枱嘅時候蟹肉蛋黃仲係生的,未熟, 遇上石頭鍋 呼呼 咁,將 啲蟹肉又生變熟 ,而且黏附著石頭鍋嘅飯粒 ,有一點結焦, 鍾意飯焦的話就減少翻動次數就可以有多點焦食。«牛骨湯 88hkd»主要係牛展為主,翠玉瓜等蔬菜做配菜,煮出嚟甜甜地。«亞之媽雞翼 108hkd»一碟有六隻已炸好的雞翼,醬料方面主要係黏性比較高嘅甜辣醬,食完都唔會覺得熱氣。必點! «巨杯香芒柚子沙冰 38hkd»夏日冰涼解要首選, 見到隔離枱有人點沙冰食,於是就 揀咗雪糕香芒柚子沙冰,新鮮柚子大大個,勁足料, 食落完全唔會覺得太甜 ,一個人成杯飲曬冇難度, 咪睇
必點!!!!! «人參雞湯 138hkd»
«大韓無骨豬手 88hkd»
無骨豬手經過醃製,味道會輕微偏鹹, 適合加上白飯食。
«蟹肉伴石頭鍋飯 72hkd»
«牛骨湯 88hkd»
主要係牛展為主,翠玉瓜等蔬菜做配菜,煮出嚟甜甜地。
«亞之媽雞翼 108hkd»
必點! «巨杯香芒柚子沙冰 38hkd»
夏日冰涼解要首選, 見到隔離枱有人點沙冰食,於是就 揀咗雪糕香芒柚子沙冰,新鮮柚子大大個,勁足料, 食落完全唔會覺得太甜 ,一個人成杯飲曬冇難度, 咪睇好似細細杯,其實嗰隻杯 都有8-10cm 直徑,女仔既話,最好就2個人share 一杯,因為跟餐點飲品,所以減10蚊。
«巨杯香芒柚子沙冰»
蟹肉伴石頭鍋飯
四小碟前菜