2016-11-15 8530 瀏覽
每次家庭聚會都搵自助餐食,因一行10人,大家可隨便選自己喜歡的食物因太遲先book枱,只有這間評價唔差的餐廳book到!就來試下啦!攞食物既地方唔大,而唔係話超多選擇,不過每款食物既味道都不錯呀食物補充得快,碟都收得快,環境舒服,座位唔太迫(好怕有些其他自助餐好多強國人lol)- 冰凍海鮮區都常我食自助餐食得最多就係生蠔&蝦呢間唔係即開生蠔, 唔洗等&任攞,今晚既生蠔係New Zealand的,新鮮&creamy, 我就食左15隻,其親戚食左30隻添lol ! 另外海鮮汁料有泰式生蝦汁,正,食左好多蝦 hahaha其他區有:串燒+燒牛燒羊/魚生壽司/Parma Ham/沙律吧/熟食/湯&蒸大閘蟹飯/甜品/飲料沙律吧:好鍾意食沙律菜&紅菜頭~ 都有10幾款野。串燒:幾好味,細細個爐師傅一路燒一路燒燒牛:麻麻地,成舊牛肉都好熟魚生:唔多選擇,但三文魚ok湯:螺湯,好清,冇乜味lol大閘蟹蒸飯:有牌寫住他們的大閘蟹有保證所以唔洗怕,不錯,細細隻但有膏熟食:款式會轉的,開頭錯過左就可能冇得再有。法式田螺 - 好surprise 有,好香garlic herb ,nice! 辣花螺 - 好un,

- 冰凍海鮮區
都常我食自助餐食得最多就係生蠔&蝦

沙律吧:好鍾意食沙律菜&紅菜頭~ 都有10幾款野。

串燒:幾好味,細細個爐師傅一路燒一路燒

燒牛:麻麻地,成舊牛肉都好熟

魚生:唔多選擇,但三文魚ok

湯:螺湯,好清,冇乜味lol

熟食:款式會轉的,開頭錯過左就可能冇得再有。
辣花螺 - 好un, 食左幾粒only
蒸龍利魚 - 最喜歡食魚,襯新鮮出爐攞,滑滑
菜 - 有點失望,得2款,西蘭花,黃牙白
蟹料理 - 有蒸蟹蛋白/蟹炒飯/蟹鉗/焗蟹蓋/蟹咖哩
炸物 - 又好多唔同款既炸物

甜品:任攞movenpick雪糕/豆腐花/macaroon/蛋糕/jelly/Chocolate fountain/tarts/水果

飲料:果汁/紅茶/中國茶/咖啡 (有得任飲好好喔!)
最後埋單每人差不多$500。比預期貴左少少因本身以為FB like左後會打折至$400頭,可能我睇錯左。又冇生日優惠~
不過都食得開心既!
慶祝紀念
生日