部屋咖啡室

homemadecafe
2024-03-11 75 瀏覽
今次我哋嚟到位於旺角嘅樓上隱世Cafe☕️,位置就喺好多嘢食嘅廣華附近🏥。舖頭有種家庭嘅溫暖療癒風💕,除咗有唔同嘅雜誌、旅遊書📚,仲有board game♟️,好啱一班朋友上嚟傾計、玩遊戲、放鬆下👯。.🐔烤雞磨菇闊條麵($138)份量真係好大😆,白汁嘅味道都唔錯,幾香。雞肉用香草煎香🌿,配埋蘑菇,真係好夾白汁醬🍝。一啖捲起闊條麵撈埋醬汁,好吸引😍。.🦀越式炸蟹餅 (+$25)外層炸得好香,而且熱辣辣💥,咬落去每粒嘅份量都幾多,好有口感🫦。點埋雞醬,甜甜酸酸嘅味道💦,令到炸物嘅油膩感降低。.🐟忌廉煙三文魚意粉($148)同樣係份量好多😝,連煙三文魚片都幾多塊。意粉幼身嘅質地更加啱捲起香口嘅白汁🍦,淡淡都有濃郁嘅忌廉感。.🍟美式炸薯條(+$25)同樣係份量幾多😙,而且內層嘅薯心軟綿、又夠滑🫦。怕薯條太乾身嘅朋友,要試下呢款裏面夠軟滑嘅薯條口感🙌🏻。.🥞雪糕伴朱古力香蕉厚多士($88)最後梗係唔少得要嗌埋甜品啦💕,厚多士同樣係份量好多,share都夠晒食👯。隨便多士配埋雪糕嘅冰火感覺❤️‍🔥,同埋朱古力醬、香蕉配料🍌,一啖食到嘅味道好豐富。
🐔烤雞磨菇闊條麵($138)
🦀越式炸蟹餅 (+$25)
🐟忌廉煙三文魚意粉($148)
🍟美式炸薯條(+$25)
🥞雪糕伴朱古力香蕉厚多士($88)
2024-03-05