話說有次聽到呢間餐廳個名覺得好特別,仲以為間酒吧啦,點知原來係間越南餐廳,真係fake左!比個名吸引左我去試呢間越南餐廳,餐廳係商住大廈6樓,一入到去就好重越南味,播住越南歌,雖然唔識聽,不過覺得成嗰人好似去左越南咁。。牆上面有幅最後晚餐嘅wallpaper都幾搞笑下!!老闆即刻俾咗個Menu我睇,個Menu好得意架,好似個相架,見到有我最鍾意嘅撈檬呀!!就即刻嗌咗個香矛豬扒撈檬,再嗌左芒果軟殼蟹紙米卷,每次食親越南野都一定要嗌紙米卷,對紙米卷有一份情意結 等左一陣個香茅豬扒撈檬就嚟到喇,一嚟到就俾個碗吸引住,好靚呀個碗,搞到我影左勁來想先捨得食,碗香茅豬扒有好多塊豬扒,新鮮煎嘅豬扒好入味,好正呀!芒果軟殼蟹紙米卷都同樣出色,啱啱乍起嘅軟殼蟹夾埋芒果一齊食,又熱又凍好正呀!