2014-01-19 10143 瀏覽
又係時候食團年飯喇喂……一大班朋友, 梗係揀去BBQ喇,女神搞手好得, 揀來左佐敦既"印度會"。印度會係伊利莎伯醫院附近,佐敦地鐵站B2出口, 步行數分鐘便達。印度會既BBQ分室內及室外,上樓梯後,會見到長形室內場,簡潔既佈置,頗清新!我地有三十几人,個印度侍應生俾半個室內場我地用,合共佔左三張長枱,室外側可佔用兩個長形爐,而擺放食物既地方都好整齊乾淨,真係有别一般既BBQ㗎!最正係唔使用叉來燒,只須將食物放上爐上燒就得,省時兼快、靚、正呀麻!價錢都算公道,每人盛惠HK$190.- 任食+任飲啤酒汽水三個鐘,算唔錯!食物當然係大路嘢, 計有彈牙既魚蛋及豬肉丸。嫩滑既雞翼、雞扒、雞脾。新鮮既豬脾、豬扒、豬頸肉。肉質較實既牛扒。香囗既秋刀魚。啖啖肉既芝華力腸。鮮甜既菠蘿。夠香夠軟冧既冬菇。好fresh既蕃茄仔同超甜粟米等等。等候燒既時候,仲可以攞d印度烤餅醫住肚先添!d烤餅比較厚身,咖哩汁夠辣但唔夠滑, 但食落又好好味……如果再加多些少唔同既食物款式,呢處就更加perfect嘞!侍應生會refill食物,但次數唔多, 大致上都係自己serve自己囉! 我地一於密密燒, 密密食, 個個捧住個

食物當然係大路嘢, 計有彈牙既魚蛋及豬肉丸。嫩滑
既雞翼、雞扒、雞脾。新鮮
既豬脾、豬扒、豬頸肉。肉質較實
既牛扒。香囗
既秋刀魚。啖啖肉
既芝華力腸。鮮甜既菠蘿
。夠香夠軟冧既冬菇
。好fresh既蕃茄仔同超甜粟米
等等。等候燒既時候,仲可以攞d印度烤餅醫住肚先添
嘞!
捧住個肚腩仔走呢…
2014-01-18