2017-09-10 307 瀏覽
今日同朋友去藍田附近搵嘢食,喺藍田嘅啟田商場度搵嘢食,見到有間日本放題就入去試下。 入到去首先睇下放題嘅種類,見到枱上面有十三種唔同嘅種類,我哋首先叫嘅係刺身,跟住有叫壽司,揚物,串燒,小食,手捲,一品料理,酒類,西日扒類。 我哋問一問之後,原來入邊嘅清酒同埋梅酒都包括喺放題入面,可以無限添飲。 因為我哋得兩個人所以填嘅刺身都冇咁多,我哋叫咗甜蝦,三文魚,八爪魚同埋鮑魚片。啲刺身用個大碗同埋冰裝住,跟住叫咗兩個手捲係用一個架裝住。 之後叫咗個卷物,份量好大入面啲料都好足。我哋仲叫咗一碟中華沙律同一碟螺肉,同樣份量都好足。 我哋仲叫咗雞翼同埋紫薯芝心波,個紫薯芝心波入面好煙韌。 跟住兩杯梅酒都送上,佢係畀兩個細酒杯再加兩個梅酒瓶,梅酒係凍住咁送上。 之後仲叫咗好多串燒,有雞軟骨,有燒大蝦,有燒三文魚頭,亦都有燒迷你紫薯,全部味道都唔錯。 我哋仲叫咗煙燻三文魚同煙薰蝦壽司。仲叫咗啲一品料理,入邊係一口牛柳粒同埋肥牛金菇卷。之後我地仲叫咗印度薄餅,上面係朱古力醬。 最後我哋仲叫咗燒豬頸肉同埋有兩件花之戀。

我哋仲叫咗雞翼同埋紫薯芝心波,個紫薯芝心波入面好煙韌。

最後我哋仲叫咗燒豬頸肉同埋有兩件花之戀。

• 梅酒