2018-03-26 75 瀏覽
同長輩食飯去酒樓就一定無錯,起碼味道有保證!其實依家啲酒樓越來越精緻,服務越來越好!如果要比較,都係比食物質素以及方便程度!富臨係爸爸去開個間,服務佢一定滿意,食物質素同價錢都令我有驚喜!花膠北菇肉掌煲d料好足,花膠夠厚夠大片,價錢都係$108,我媽咪成日話煮花膠養顏,但又要浸又要煮,呢d功夫菜,出去食係值得的!咁岩天氣轉冷,去食羊腩煲就一流!呢度真係好足料,羊肉好多而且好腍,比個gas爐你熱住食物,仲有姐姐不時幫我地撈,提我地小心痴底!鮑魚一共六隻,用果皮蒸海鮮真係好甜好鮮味!而且夠腍,剛剛好可以脫殼,好味道!仲有西蘭花帶子珊瑚蚌,帶子大大粒,珊瑚蚌口感唔錯!其實最欣賞係個豬肺菜乾燉湯,青熱又潤肺,豬肺洗得好乾淨,我飲咗幾碗啊!最後仲有生煎包同糖水,4個人食飽到上心口,爸爸都好悶意我嘅安排,個侍應仲好好走過來同我地傾幾句!屋邨酒樓就係有依個好處!特別溫馨!

仲有西蘭花帶子珊瑚蚌,帶子大大粒,珊瑚蚌口感唔錯!