餐廳: 富臨皇宮
資訊:

餐廳: 富臨皇宮
資訊:

2017-05-12 758 瀏覽
因為去柴灣探親戚,所以係呢邊食埋晚飯先走。聽人講富臨啲野唔平,但黎到又唔覺話好貴,同平時食開既差不多。都有啲特價菜式。門口廣告:呢個極品燒鵝皇抵呀!但要睇你幾多人,份量有所不同宵夜仲抵,不過等唔到甘晏。小菜外,仲可以選擇火鍋,價錢唔貴喎,最多只需128。不過今晚食小菜,唔知食物有咩簡,下次可以試下!首先,我地叫左個波士頓龍蝦孖寶,有一碟龍蝦伊麵同一碟叉燒。龍龍伊麵可以選擇上湯或芝士焗,而唔岩叉燒仲可以揀乳鴿或者拼盤。選擇了芝士焗,芝士唔多,但汁夠,龍蝦肉多,易脫殼。肉質爽彈,伊麵長身入味。唔錯!都幾啖啖肉架!叉燒皇叉燒好味!平時酒樓食開既叉燒例牌得幾件,但呢個比我想像中大碟,長過一只手掌!叉燒燒到焦焦地,好香。肉好入味,有少少肥肉,好林,正!不過唔好點太多汁呀,會咸d。肥瘦配合得剛好!極品燒鵝皇特價,只需20蚊炸!超抵!睇相都見到,燒鵝皮好脆,好香口!肉質實淨得黎又入味,唔會梅晒。份量唔少,兩個人食卓卓有餘。果皮蒸鮑魚面積比匙更既表面大啲,鮑魚好爽口,汁唔會太咸,加上蔥同果皮去蒸有其香味,食落更好味。諗起都肚餓好想食呀!同埋要讚一讚呢度啲傳菜姐姐,收野快,亦有不時換碟,入黎時有介紹菜色

門口廣告:
呢個極品燒鵝皇抵呀!但要睇你幾多人,份量有所不同

宵夜仲抵,不過等唔到甘晏。

都幾啖啖肉架!

叉燒皇
不過唔好點太多汁呀,會咸d。

肥瘦配合得剛好!

極品燒鵝皇
特價,只需20蚊炸!超抵!

果皮蒸鮑魚

諗起都肚餓好想食呀!同埋要讚一讚呢度啲傳菜姐姐,收野快,亦有不時換碟,入黎時有介紹菜色同甜品!好勤力,老闆應該加佢地人工!