2016-07-28 490 瀏覽
台灣黎既雞粒,見過佢好多次,但價錢唔抵,我成日都無試。今次朋友話我知佢係好好味,係台灣食過好好食,咁我就緊係同朋友一齊試下啦。比左$26蚊買小份雞,店員就係咁強調小份得六七粒,中份$3x會多少少,我地講左兩次唔洗,佢都仲係度sell,心諗係葵廣都係試下小食姐,又唔係試你一間要食飽。等左大約20分鐘,等到有d火滾,錢就係咁收客既,拎貨就慢慢黎,逐件逐件雞咁夾,慢到一個極點,定其實呢d係佢地既營銷手法,製造人流假像。如果你話口味,等左20分鐘都叫話值啦,點知等左咁耐,望住佢一粒一粒雞咁放落磅咁秤,之後重左少少就拎走粒大粒既,換上一粒細粒既,粒細粒既又跌左落枱無補番上個秤到,姐係未夠秤啦!打開門口做生意,勁鬼市儈計埋果一兩g,呢20分鐘就係咁望住佢一粒粒咁計到盡,真係有d想上前鬧佢。包唔夠秤既唔香雞呢到手,一d都唔香,叫咩香香雞! 食落口,又唔脆,得個乾同硬字,味又唔夠,又唔係咸,又唔係香,又唔係“野“味,可以形容係味淡唔香乾乾雞,總知就$26食幾件垃圾!!!!我個fd好鍾意食香香雞既都話香港呢間整得好差,大家表明唔會再食!初初就以為係佢落得唔夠粉,番轉頭叫佢加粉,話哂又貴又等左20分鐘,點

包唔夠秤既唔香雞呢到手,一d都唔香,叫咩香香雞! 食落口,又唔脆,得個乾同硬字,味又唔夠,又唔係咸,又唔係香,又唔係“野“味,可以形容係味淡唔香乾乾雞,總知就$26食幾件垃圾!!!!我個fd好鍾意食香香雞既都話香港呢間整得好差,大家表明唔會再食!初初就以為係佢落得唔夠粉,番轉頭叫佢加粉,話哂又貴又等左20分鐘,點知加左粉都係無味,我頂!我諗係一黎d粉開封左太耐走哂味,二黎d雞根本就又凍又乾吸唔到炒既味道!

一句:$26買左6件垃圾!
20 分鐘 (外賣自取)