位於屯門中心大商場嘅Vcity 入面咁好食嘅餐廳晚市竟然一個人都無?😵呢間天魔係Vcity 地下一田裡面(天仁茗茶旁邊),坐位唔多大約廿個左右。我地企係到睇緊餐牌個落單姐姐已經好熱情咁招呼我地,介紹有咩好食有咩新出推介。😊最後我地坐咗係收銀旁邊個位,姐姐出餐就係入面第出嚟,好有食居酒屋/omakase 嘅感覺🤣首先嚟嘅係野飲,姐姐介紹我地連餐牌都未有嘅手作雛菊蜜&好特別嘅奶茶雛菊蜜好清香,蜜糖份量啱啱好,唔會太甜👍🏻👍🏻👍🏻奶茶好待別,椰奶味好香(好似係),偏甜,女仔一定中意👍🏻👍🏻跟住小食叫咗個雞翼,呢個真係必食!!好誇張,拳頭咁大都係$18三隻!炸皮外面個汁好好味😋,就算甩咗淨係入面舊雞都有味,唔會好似白水煮雞翼(我最驚😖)因為隻雞翼本身已經好巨型,入面係啱啱好熟,仲好滑。細食少少🤏🏻或者下午茶真係叫個雞翼都夠,又抵食又好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻主菜叫咗個豬肋骨,又係無得彈!外面惹味脆口,入面嫩滑好味。可能因為佢係24小時低溫慢煮,因為係好淋,無牙都食到咁濟🤣外面啲餐廳要咁嘅質素起碼都要$200蚊。呢到雖然係紙兜上但只係$78,一切落去已經知道無得輸。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻仲有叫咗個Sec

雛菊蜜好清香,蜜糖份量啱啱好,唔會太甜👍🏻👍🏻👍🏻

因為隻雞翼本身已經好巨型,入面係啱啱好熟,仲好滑。

仲有叫咗個Secret menu嘅烤鱸魚,真係外皮脆卜卜,入面魚肉滑嘟嘟。🤩咁大塊又無骨仲有個專屬醬汁,微微地酸酸甜甜,一啲都無搶過魚肉本身嘅鮮味,成件事好舒服👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

最後仲有個brownie,唔係好甜,係成完咁多野之後負擔都唔會重,份量甜度啱啱好👍🏻👍🏻👍🏻

真心推薦天魔👍🏻我有機會都要再試埋其他野食😋