2014-11-07
晚上,同男友經過“有得餃”,見店鋪人流不絕,以人手新鮮包餃作賣點,牆上又貼上"金剛小儀"推介既報導,種種現象都令我對此街坊小店產生好感,既然係實力之店,當然要試下佢真功夫啦!兩人晚餐,點左:1)酒浸德國豬手+秘製辣汁:其實本身對佢興趣不大,但眼望四周,每枱客都食緊個豬手,心血來潮又想試下~ 等左一陣,店員拎住一大碟豬手送到面前,充滿酒香,食落爽口又入味!唔覺唔覺,一件又一件咁放入口~呢個小食超正! 2)野生冬菇有機白菜豬肉餃+自製餃子汁:略嫌餃皮有點厚,雖然配上特製餃子汁,但無湯又乾爭爭咁食,始終覺得爭緊D~3)粟米豬肉餃(4隻)配秘制醬汁撈麵:普普通通既粟米豬肉餃,不過個麵都幾彈牙,配埋個秘制醬汁作撈麵都幾好食~ 如果下次有機會,都想試下呢個特色既芝士比薩炸餃,絕對支持有實力既小店既特別之作!
兩人晚餐,點左:
1)酒浸德國豬手+秘製辣汁:其實本身對佢興趣不大,但眼望四周,每枱客都食緊個豬手,心血來潮又想試下~ 等左一陣,店員拎住一大碟豬手送到面前,充滿酒香,食落爽口又入味!唔覺唔覺,一件又一件咁放入口~呢個小食超正! 2)野生冬菇有機白菜豬肉餃+自製餃子汁:略嫌餃皮有點厚,雖然配上特製餃子汁,但無湯又乾爭爭咁食,始終覺得爭緊D~ 3)粟米豬肉餃(4隻)配秘制醬汁撈麵:普普通通既粟米豬肉餃,不過個麵都幾彈牙,配埋個秘制醬汁作撈麵都幾好食~ 如果下次有機會,都想試下呢個特色既芝士比薩炸餃,絕對支持有實力既小店既特別之作!