做完一些不太愉快嘅事,緊喺要出去輕鬆下啦。好在,臨急臨忙嘅情況下,有朋友得閒出嚟陪食。緊喺立即上Openrice睇睇附近有咩食啦。一搜,就比我揾到Bugeroom 這類我喜歡去嘅餐廳。還享譽盛名所以,漢堡我嚟啦!同朋友約好後,在餐廳外排隊等候10分鐘就入去了。因爲等室外座位,所以好快就入到餐廳。去漢堡包店,緊喺要食漢堡啦。第一次去,就先試試比較傳統嘅漢堡啦。而我比較中意有煙肉,所以就選了這個煙肉芝士牛堡。第一眼看到這個漢堡時,沒有覺得它有甚麼特別。同好多漢堡一樣,它中間夾著芝士、牛肉餅、沙律醬、番茄以及生菜。唯一可以說嘅喺,它特別大。但一嚐,就感到香濃嘅芝味以及煎過嘅煙肉香。中間嘅牛肉餅更是肥美多汁。番茄不單甜又是實肉,而它的甜更是中和了肉類與芝士嘅油膩。這樣配搭,令人停不了口。所以,這個漢堡雖然好大,但喺不知不覺中就好快地被解決了。同時,食漢堡緊喺唔少得要食薯條,就試試被強烈推介嘅芝士旋風薯條啦。芝士與薯條一直都好夾,這次也不例外。外脆內軟嘅薯條,配上濃郁香味嘅半溶芝士,真喺令人欲罷不能。另外還點了支Apple cider,要45元一支,但想飲嘢當然要選自己喜歡的啦。個人覺得,Bur

所以,漢堡我嚟啦!

Bacon  Cheese  Burger

所以,這個漢堡雖然好大,但喺不知不覺中就好快地被解決了。

旋風芝士薯條

個人覺得,Burgeroom喺一間可以去完再去嘅餐廳。因爲漢堡真喺太好食啦,而且款式好多。
2017-11-17
10 分鐘 (堂食)
Bacon  Cheese  Burger
旋風芝士薯條