2021-02-04 126 瀏覽
朋友早前推介一間CP值超高的日本料理 尋日就去了青衣行街順便試下 估唔到宜家香港仲可用實惠既價食高水準日本料理🥳🥳餐牌show 了勁多款式既壽司 🍣刺身 小食 等 貪心既我樣樣都想食😏 結果發現全部都好滿意喔!1. 辛辣黑豚肉拉麵🍜係冬天食辣當然要食辣喇 $55 一碗係出面已買少見少 仲要份量都唔係少 🙀 呢個餐仲要包埋2舊三文魚壽司 🍣個拉麵辣度岩岩好 加埋隻溏心蛋實在太合乎我心意呀😻2. 壽司烏冬(松)開頭以為烏冬細細碗 點知份量都唔細 仲要係我最愛既讚歧烏冬!而壽司質素都唔錯 當然有 我最愛既帶子去司 同花之戀 佢地都很新鮮 滿滿既蟹子真係令人回味無窮呀😉💁🏻‍♀️3. 火炙三文魚加州卷🍣要重點推介呢個三文魚加州卷 個三文魚幾厚身 而且很鮮甜 半燒了既狀態做到入口即化既效果 口感剛剛好👍🏻 加埋沙律醬 (不多也不少)是絕配 食過番尋味呀🙆🏻‍♀️4. 三文腩刺身呢份厚切三文腩真係絕頂呢🥰🥰佢完全冇腥味 而且腩位好肥美 肉質嫩滑 沾上wasabi 同小小醬油可以引出佢既鮮味🤩 食完真係仲想encore 😋😋5. 厚切牛舌串正如其名 牛舌很厚很惹味!! 燒得正好呀 有彈力既口感 加上檸

1. 辛辣黑豚肉拉麵🍜

2. 壽司烏冬(松)

3. 火炙三文魚加州卷🍣

4. 三文腩刺身

5. 厚切牛舌串
正如其名 牛舌很厚很惹味!! 燒得正好呀 有彈力既口感 加上檸檬汁可以提升其味道😉

餐廳地方都好寬闊同埋坐得正舒服 呢到款式咁多 下次要再試埋其他野食呀