2023-10-16 848 瀏覽
本人是第一次寫食評,所以請各位多多包涵。亦都因為我想表揚呢間隱世嘅土以其餐所以我為佢付出我嘅第一次😂Ok 入正題,我自己同太太都鐘意食土耳其餐(嚴格來講應該係中東餐),有去過土耳其旅行享受當地美食。講真,一生人都食唔超過幾十歺中東嘢,我真係唔敢講某某食物係正中土以其嘅味道,但有喺唔同國度食中東歺。首先我要比嘅結論係,1)好好食,2)性價比高,3)服務好好用歺時段:平日午餐1)叫左波菜flat bread, 牛肉串燒套歺如果要話佢係正中,呢個波菜flat bread 可以話係合乎呢點。因為其實呢度菜係土耳其歺一度好common嘅食物,但又唔知點解我到而家都係香港其他土以其餐廳都食唔到。所以我完全係比佢有得食呢個包而吸引入去。味道是好味的,略嫌芝士唔夠😆。 至於個牛肉串燒,以為佢平平無奇,普普通通,點知食落係痴L線咁好食!(其他喺香港嘅中東歺嘅燒牛肉都麻麻,包括高級果D)D牛肉勁 juicy 又tender, 佢仲要用炭燒,好有炭香味,真係要比個like, 下次一定要試佢個羊2)所有野都好大份,包你飽,價錢公道3)服務員(sor, 呢頭問完佢叫咩名果頭就金魚記憶)好有耐性解釋每度菜,好fr

用歺時段:平日午餐

1)叫左波菜flat bread, 牛肉串燒套歺

2)所有野都好大份,包你飽,價錢公道
3)服務員(sor, 呢頭問完佢叫咩名果頭就金魚記憶)好有耐性解釋每度菜,好friendly, 我哋想食hummus 又驚叫太多,佢好好客咁比左少少我試👍🏻 (純緒個人體驗,請不要模仿)

好似好長氣,如果大家有入開DB north 就記得去試吓
2023-10-16