2013-01-03 1172 瀏覽
講真現時自助晚餐以這個價錢$248真是很難找到, 可以說呢個價錢只可以給三星級的要求也不過份。不過食物質量都有三至四星, 款式就只值三星級, 意思是基本食物都有, 但不能強求有多種選擇同高級食物。但我個人經驗所有東西食齊晒/ 各一件都已經夠飽 。至於環境, 服務及客人質數就四星級以上 ~ 所以此價保證公道 ! 講番食物, 麵包蟹就一定回本價啦, 基本上得四隻放係度, 但一食得七七八八就 refill , 所以不會遲來的人食不到, 呢個係這間自肋餐做得好的地方。海鮮還有蝦, 翡翠螺, 青口, 刺身有三文魚, 吞拿, 大八八魚, 北寄貝四款, 當然還有多種平民化的壽司及一種手卷。海鮮基本上都一般新鮮啦, 食完回家沒有肚痛問題。燒牛肉是久遺了的東西, 現在很多地方都食不到有質感的厚切牛肉或已轉了豚肉等代替, 所以還真是保留了以前舊式自助餐的風味。其他熱盤有煙肉粒焗元貝, 燴羊扒, 蒸比目魚, 焗薯仔粒, 生炒排骨 (好味) , 蜜汁火腿, 炸子雞, 炸魚柳及還有一兩款其他不記得名字的項目。另類少少有凍切肉, 凍切什豆, 凍切什麼有三款。沙律就最多款項目提供, 菜有三四種, 什麼煙肉粒, 炸麵

講番食物, 麵包蟹就一定回本價啦, 基本上得四隻放係度, 但一食得七七八八就 refill , 所以不會遲來的人食不到, 呢個係這間自肋餐做得好的地方。海鮮還有蝦, 翡翠螺, 青口, 刺身有三文魚, 吞拿, 大八八魚, 北寄貝四款, 當然還有多種平民化的壽司及一種手卷。海鮮基本上都一般新鮮啦, 食完回家沒有肚痛問題。燒牛肉是久遺了的東西, 現在很多地方都食不到有質感的厚切牛肉或已轉了豚肉等代替, 所以還真是保留了以前舊式自助餐的風味。其他熱盤有煙肉粒焗元貝, 燴羊扒, 蒸比目魚, 焗薯仔粒, 生炒排骨 (好味) , 蜜汁火腿, 炸子雞, 炸魚柳及還有一兩款其他不記得名字的項目。另類少少有凍切肉, 凍切什豆, 凍切什麼有三款。沙律就最多款項目提供, 菜有三四種, 什麼煙肉粒, 炸麵包粒, 我估計前前後後都有十五種以上搭配 ~ 沙律汁都有六種不同選擇。其他還有煮麵啦, 麵包, 各款芝士, 湯, 蒜泥白肉, 日本冷麵 , 多種水果大厚切 , 及雀巢杯裝雪糕 。不過甜品有一般, 有七八種款式左右啦 ~ 最後飲品是無限飲, 推介橙汁是最正的 ...... 飯後餘興, 8:00 幻彩詠香江, 光線調暗加音樂 !

註: 由於這兒人不多, 同埋少強國人, 所以客人比較守規舉, 不會有爭食嘈吵情況出現, 而且燈光以暗為主, 好有浪漫氣氛及寧靜的環境下享受晚餐 !
2013-01-02
慶祝紀念