2010-08-11
外面睇唻一D唔吸引既拉麵館,唔試都唔知佢入面既野食係咁得!見天氣熱,所以放棄拉麵叫咗個野菜冷面, 諗住清清地嘛跟住個老闆(我估係)又介紹咗個螺既頭盤俾我地 (唔記個名SORRY),另外叫咗個餃子~個螺因為係整好既,所以好快就上到...初時以為避風塘先會好味,點知日式既都咁鬼惹味!佢咸咸地又甜甜地咁, 咬落仲好爽, 用唻佐酒一流, 不過呢日係LUNCH唻,所以冇飲酒精類~接住就係個冷面, 未食就俾佢個賣相吸引住, 因為個SIZE都幾大,排得好整齊靚靚咁~呢個冷面好啱女仔食,唔肥又清,味道仲好正~ 如果加埋芝麻醬可能會仲好味~~之後個餃子都OK既, 不過冇咩特別, 唯一覺得佢煎得唔錯~~跟住我地最後都係叫咗個鹽味拉麵SHARE, 個湯底好出色,濃度刪好, 個麵都好彈牙我最欣賞佢地唔似得出面果D港式咁多立立雜雜既配料, 真係似返碗"日本拉麵"!!
見天氣熱,所以放棄拉麵叫咗個野菜冷面, 諗住清清地嘛