2016-07-16 619 瀏覽
早前睇網站見到呢間牛肉粉好似好正,不過好多人排隊,我就趁下午茶時間鼠出嚟試吓!好彩兩點半黎到唔使排隊。門口有一系列嘅調味醬產品。叫咗全家福牛肉麵因為乜都有齊嗮,好大碗!另外加左豆乾同埋滷蛋,加完送到黎先發現原來全家福牛肉麵都附有。湯底係清燉湯底,味道清清地有啲牛骨味,配上滑嘟嘟嘅米線味道唔錯!d餸亦都好豐富!有牛肉粒、牛展、牛筋、牛肚仲有豆乾同滷蛋,一碗麵足夠兩個人食。所有嘅牛醃得好入味而且唔韌。天氣咁熱,另外仲叫咗個涼麵,職員推介有新口味,可以加啲孜然辣粉,我地就試左一個,啲面係京式冷麵,無米線咁軟身,加上左啲辣粉同辣油令整個麵食落好刺激!另外配上一份五香牛筋,質地軟淋五香味濃,好match! 最後叫多個卷粉都係凍食嘅,我個人就最喜歡呢個,佢落咗小小醋調味令個粉食落好開胃,而且個粉煙煙韌韌好正!上邊有啲好似炸豬油咁嘅脆粒,好香口!配上青瓜絲好啱夏天食!題外話,枱上面仲有少少溫馨提示,感覺呢啲小店好窩心!

門口有一系列嘅調味醬產品。

題外話,枱上面仲有少少溫馨提示,感覺呢啲小店好窩心!
2016-07-04
  • 全家福牛肉粉