2009-09-19 53 瀏覽
上星期六, 見成日淨係去東涌食buffet , 諗住轉下地方. 上"開飯啦" 睇下好去處, 見 碧翠咖啡閣 有 65折. 重係五星酒店. 價錢又ok. 重有生蠔食. 何不一試. 拿拿林去訂位.星期日, 6: 30 已經到餐廳. captain 比左張近入口o既四人枱. 心想, 可能好多人會 full . 當然第一時睇下d 食物係邊. 原來, 放食物o既地方要行入少少. 四周無坐位. 地方唔算大. 食物亦不夠豐富. 而且, 甜品仍未放出來.先講下魚生先. 淨係三文魚及八爪魚. 多一款都無. 壽司 只有兩三款. 說是海鮮放送. 只有三款 - 長腳蟹爪, 蝦及青口. 沙律醬比沙律材料選擇還要多. 熱暈尚算ok. 甜品味道較甜.牛仔肉比較老. 重無羊架食.值得一讚o既, 應該係生蠔同天婦羅. 生蠔係即場開, 然後用檸檬水洗洗個面. 食落一d都唔腥.無海水味. 我試過係旺角曾經食過即開生蠔有好大海水味. 而天婦羅都係即場炸. 粉醬不太厚. 當然沒有日本料理既水準全晚都坐唔爆 (加埋住樓上之外國客) , 可想言之有幾好食及抵食.如果用原價 $398位, 一定無人食, 而家折左都覺得唔抵食o羅. 早
牛仔肉比較老. 重無羊架食.
如果用原價 $398位, 一定無人食, 而家折左都覺得唔抵食o羅. 早知去番東涌食, 雖然無生蠔, 但比較抵食又多選擇.

2009-09-13