2021-03-17 437 瀏覽
因為家中有毛孩🐶平時都會特意找一些寵物友善地方/餐廳南丫島係一個不錯的選擇好多餐廳同可以行下山.今次去左「南島書蟲」平日中午時分去到唔多人店內有著外國風情的裝修店員安排了給我地坐門口sofa位置藍色的木桌面跟當年在塔斯曼尼亞享受生蠔的餐廳一樣.面對着咁安逸寧靜的環境慶幸現在香港也可以放低腳步享受旅行般的感受與樂趣.🔺香濃蝦汁海蝦意粉 $120意粉上的蝦汁非常掛汁,意粉軟硬度適中,有8隻size不大的蝦。唯獨個蝦汁比較淡、吃的時候會想再加鹽/辣椒仔。🔺Pizza A (鮮茄、巴馬火腿、火箭生菜) $120Pizza係薄脆底,我地覺得可以再脆d。巴馬火腿份量非常足夠,每一塊Pizza都必定食到。芝士份量都非常足夠。🔺Sea Shake (香蕉、芒果、蜜棗、亞麻籽、蛋白粉) $48🔺BWC Shake (香蕉、豆漿、角豆、腰果、蜂蜜) $48Sea Shake 香蕉和芒果味非常突出,喜歡水果味道的朋友要選擇這個啊BWC Shake 果仁味重,味道有啲似唔甜的朱古力,我哋兩個都唔係好接受到呢種味道。
因為家中有毛孩🐶
平時都會特意找一些寵物友善地方/餐廳
南丫島係一個不錯的選擇
好多餐廳同可以行下山
今次去左「南島書蟲」
平日中午時分去到唔多人
慶幸現在香港也可以放低腳步
享受旅行般的感受與樂趣
香濃蝦汁海蝦意粉

🔺香濃蝦汁海蝦意粉 $120

Pizza A (鮮茄、巴馬火腿、火箭生菜)

🔺Pizza A (鮮茄、巴馬火腿、火箭生菜) $120

2021-02-26
香濃蝦汁海蝦意粉
Pizza A (鮮茄、巴馬火腿、火箭生菜)