2022-10-28
放假同朋友去左黃金海岸玩,玩到攰左朋友建議去隔離黃金海岸商場晚餐,整個商場行歐陸風,有好多別具特色既餐廳。行左一圈覺得呢間「秋香」最吸引,中國風名,食日本串燒,仲有煲仔飯?咁特別既菜單,裝修又chill,試試佢先!叫左個二人餐$728,有刺身、炸物、串燒、主食一個同甜品,唔洗煩都唔錯😂🥢刺身三點盛今次有三文魚、日本帶子同牡丹蝦,每樣刺身都又鮮甜又大塊,比好多壽司店都好食,有驚喜🥢炸物唐揚雞件•廣島蠔•炸蝦炸物相當出色,外皮非常酥脆,第一次覺得唔算薄既炸衣都可以咁正!炸雞好多汁,炸蝦好彈牙,廣島蠔creamy,各有特色🥢串燒盛一共有六串,要同朋友share黎食😅肉類有和牛粒•手羽先•波板豚肉串外皮焦香肉質juicy蔬菜類有大啡菇•秋葵•菠蘿個人非常喜歡菠蘿,好似浸左糖水咁甜,又爆汁🥢鹽燒白鱔煲仔飯唯一一個需要加錢既主菜,就試下有幾把砲😛煲仔飯最重要既飯焦佢都唔少,香脆十足。白膳好彈牙新鮮,外皮又燒到脆曬先放入飯度,感受到師傅既心思
🥢刺身三點盛
🥢炸物
唐揚雞件•廣島蠔•炸蝦
🥢串燒盛
一共有六串,要同朋友share黎食😅
肉類有和牛粒•手羽先•波板豚肉串
外皮焦香肉質juicy
蔬菜類有大啡菇•秋葵•菠蘿
個人非常喜歡菠蘿,好似浸左糖水咁甜,又爆汁
🥢鹽燒白鱔煲仔飯