2017-11-04
夜晚黎到佐敦,我地選擇去一個較少人的餐廳,可以靜靜地傾下計。依度環境簡約,牆上有一個大大的JAM字,似乎係話俾大家知餐廳的主要特色。我和友人叫左幾款小食同一個主食黎share。食物都好快就送上。先黎芝士條。芝士條一定要襯熱食,咁先會有牽絲的效果。每款小食都有附上用手工果醬調製嘅醬汁,芝士條點少少醬汁,不錯!食到果醬嘅香同甜,如果果醬味再突出少少會更好。魚手指就係名符其實嘅魚手指。沒有驚喜。玫瑰蘋果雞翼有玫瑰嘅香氣,味道幾好。而且係單邊雞翼,食起上黎唔會太麻煩。每一款小食都配有醒胃沙律,用上柚子醋做醬汁,我個人覺得不錯!軟殼蟹意粉上有半隻軟殼蟹,對於軟殼蟹愛好者黎講可能會少左dd,不過意粉入面都有加入蟹肉,所以都算係幾蟹架。意粉有好香嘅蒜味,只係略嫌蒜味重左少少,遮蓋左其他配料嘅味道。最後,到甜品喇!九宮格士司有9款不同口味嘅果醬,全部都係手工架,由於係萬聖節期間,麵包係黑炭麵包黎架。果醬味道都幾特別,有d係意想不到嘅味道,例如木瓜,薑等等。各有特色,我個人就比較喜歡蘋果同菠蘿既。由於有多種口味,我建議可以俾客人知道各果醬係咩口味,等客人食完之後,想買果醬返屋企都知買咩口味呀嘛!
魚手指就係名符其實嘅魚手指。沒有驚喜。