2022-04-05 1241 瀏覽
疫情下困了很久,公眾假期又見開始情況好轉,一定要食餐好慰勞自己。本身我很喜歡Zentre的食肆,題外話同位置的那家米豬蓮拉麵可以省下不用試,服務不配那個價錢及獲星的銜頭。言歸正傳,見到新開又賣點精緻點心,喜歡飲茶的我們一定要試試。金箔蝦餃蝦肉鮮爽,咬落多汁。魚餃都好味,但都係金箔蝦餃較好味,不過靚靚點心一定要叫。蟹鉗灌湯餃的湯最好味,餃就不過不失。芋絲糕不錯,係我自己勁鍾意食芋頭類食品,不用必試,哈。Cha Siu包可以不用試,冇特別荔枝波波必試,外表軟脆適中香橙卷有驚喜,真心好食。(在主餐牌)想叫腸粉,但因製粉皮機壞了,冇得order...想叫炸大腸(主餐牌),又係冇。服務幾好,去洗手間侍應都會帶客人前往,很貼心。但唯獨要改善係,話晒都屬於較高檔次的食肆,但一入餐廳已聞到一陣油益嗡味,到我們用餐完畢,應該接近員工開始落場時段,我就開始一直聞到煙味....應該係員工休息吸煙飄咗啲味出來,這方面令印象打折扣,跟職員反映,佢呆咗一呆就冇任何表示。
金箔蝦餃蝦肉鮮爽,咬落多汁。
魚餃都好味,但都係金箔蝦餃較好味,不過靚靚點心一定要叫。
蟹鉗灌湯餃的湯最好味,餃就不過不失。
芋絲糕不錯,係我自己勁鍾意食芋頭類食品,不用必試,哈。
Cha Siu包可以不用試,冇特別

荔枝波波必試,外表軟脆適中
香橙卷有驚喜,真心好食。(在主餐牌)
想叫腸粉,但因製粉皮機壞了,冇得order...
想叫炸大腸(主餐牌),又係冇。
服務幾好,去洗手間侍應都會帶客人前往,很貼心。

• 金箔蝦餃