2010-09-20
一年一度baby生日, 沒有大肆慶祝, 真係唔似我.....地~同大家一齊, 食到肥c大隻, 係時候修修身la喂今年特別d, 要壽星女自己揀地方慶祝, 大家都咁忙, 又懶~~(又係一d好好既藉口)anyway, 大家開心, 又唔mind就得喇. 我們選擇了I SQUARE, 聽講選擇多又平民價, 可以一試~由地下就可以直上7樓, 最高幾層都係食肆, 平日冇乜人, 排隊book位都唔需要.但為安全起見, 我已一早訂好位.同とん吉都以炸物做主打. 不過種類多一點, 價錢都差不多.經過一輪相討, 每人揀了自己最喜歡的.是日晚餐:- 帶子沙律前菜, 落單5分鐘就來到.帶子幾大粒, 約有5粒. 配上洋蔥, 牛油味重.幾個人share, 反而試到真正味道. 雑錦吉列海鮮第一眼就想食, 就點了. 個人比較貪心, 想每款試試~炸物包括帶子, 蠔, 大蝦仲有一舊西蘭花 <<< 不相信是西蘭花...........帶子好大粒, 應該是真正的北海道元貝. 炸蠔未去到"ichiban", 冇驚喜, 而且細粒少少..炸蝦第一口就覺得炸粉好多, 幸好唔算油, 只係覺得貨不對辦, 所謂的大蝦
同大家一齊, 食到肥c大隻, 係時候修修身la喂
anyway, 大家開心, 又唔mind就得喇.
但為安全起見, 我已一早訂好位.
同とん吉都以炸物做主打. 不過種類多一點, 價錢都差不多.
經過一輪相討, 每人揀了自己最喜歡的.
是日晚餐:-
帶子沙律
前菜, 落單5分鐘就來到.
帶子幾大粒, 約有5粒. 配上洋蔥, 牛油味重.
幾個人share, 反而試到真正味道.
雑錦吉列海鮮
第一眼就想食, 就點了. 個人比較貪心, 想每款試試~
炸物包括帶子, 蠔, 大蝦
帶子好大粒, 應該是真正的北海道元貝.
炸蠔未去到"ichiban", 冇驚喜, 而且細粒少少..
炸蝦第一口就覺得炸粉好多, 幸好唔算油, 只係覺得貨不對辦, 所謂的大蝦去0左邊??
朋友吃的另外兩款:-
吉列大蝦配豚肉芝士卷
吉列大蝦配豚肉盧荀併豚肉芝士卷
兩位都認為可以接受, 不過比起食開的, 就差一段距離.
service都唔錯, 飯菜都可以添食. 提供加飯菜次數都算頻密, 不過就忘了要斟茶.
坐位幾密, 但可能當日人流不多, 可以靜靜地吃晚餐.
整體上可以再食, 不過同主打店, 係差好遠~