2016-08-24 1221 瀏覽
今次去左九龍城,唔係食泰國野。而係去了一間西餐廳。因為想坐得舒服點,店內有個咖啡bar,感覺一d都唔hea。喜歡咖啡的我,一坐低未睇食d咩,就已經決定一定要叫杯咖啡黎飲。叫左個set dinner, 因為感覺抵食點😁一個牛扒餐300元,有晒餐湯,前菜,主菜,甜品,餐飲。都幾開心。頭盤係帶子刺身,帶子切碎按序青瓜片上。賣相不錯。帶子尚算新鮮,沒有腥味。但略嫌少了一份鮮甜味。反而個麵包我覺得有點驚喜。睇佢個樣好似好乾,但食落係外脆內軟。還大着一點點香草味。餐湯揀了黑松露湯 。黎到嘅時候可以聞到好香的松露味。 質感比較杰。但就好幼滑。主菜揀了西冷扒。揀咗七成熟。切開後發現牛扒煮得很好。沒有過熟亦沒有太生。肉質一d都不韌。亦沒有筋。肉味尚算濃。不錯😋!甜品揀了 tiramisu。我幾喜歡這個甜品,因為唔會太甜,而且還帶着一點點的苦味。我覺得好好食。 一啲都唔會滯終於等到我最想要飲的咖啡😌。叫了一杯 espresso 。 真的不錯。咖啡味很香!不過飲完之後唔係好夠喉, 下次都要試下佢杯冰搖黑咖啡!感覺亦不錯。