2021-11-28
長沙灣街頭新開咗間小店,食物賣相好精美,好似藝術品一樣,啱晒鍾意打卡嘅我😌餐廳可能新開,唔算太多人,幾寧靜幾好坐☺️ 私心想好好收藏成為我嘅小天地😝🥗凱撒沙律🥕是日餐湯跟餐嘅凱撒沙律好新鮮,醬汁甜甜地,再加左啲ham,食到停唔到口😋🐟 香煎三文魚配薯菜 ($148)三文魚煎到外皮好脆,而入面係剛剛熟,所以食落肉質好嫩滑juicy😋一切落去啲油脂湧晒出嚟,好治癒🤤🤤驚喜位係薯菜原來係炸薯粒,外脆內軟,仲有粒紫薯麻薯波波🤩成碟都好靚又好食🥰🥰🥩 香煎美國和牛西冷配薯菜 ($388)五成熟既西冷和牛配上芥末醬,食落肉味香濃,肉質軟腍😋再加上精緻嘅賣相,好想encore🤪🤪🍓 雜莓牛角窩夫配雪糕牛角窩夫同平時食開嘅窩夫有少少唔同,係比較脆身,男朋友大讚😍可能因為佢平時麻麻地窩夫😂😂😂呢個真心要試吓,就算我地本身已經好飽,但都仲好想食多份😛🐬海洋荒島 ($58)跟餐飲品有半價,店員推介呢杯特飲,話係打卡必叫😏店員仲會幫你將飲品淋上面,比你用最靚角度拍片🤭🤭微酸嘅雪糕加落海洋色嘅汽水度,感覺好清新好refreshing🌊🍠 紫薯牛奶 ($46)總係對紫薯零抵抗力🤪淡淡嘅紫薯味,又唔會太甜,幾好飲👍🏼
🥗凱撒沙律
🥕是日餐湯
🐟 香煎三文魚配薯菜 ($148)
🥩 香煎美國和牛西冷配薯菜 ($388)
🍓 雜莓牛角窩夫配雪糕
🐬海洋荒島 ($58)
🍠 紫薯牛奶 ($46)
總係對紫薯零抵抗力🤪淡淡嘅紫薯味,又唔會太甜,幾好飲👍🏼