2016-09-07
眨眼已經係中上環一帶返工左一段日子, 假假算係半個港島人, 收工約朋友gathering都會揀附近, 一來方便二來有各式各樣既特色小店, 今晚朋友仔帶我來到九如坊, 旺中帶靜又易搵既地方! 印象中佢地既waffle(之前食過),係超哂班餐牌封面不少得皇牌甜品, 先諗諗頭盤主菜食D乜先亦有沙津可選擇海鮮飯好吸晴😍😍😍餐具極盡特色單骨雞翼, 有香草灑係面, 蜜糖做醬汁, 幾開胃, 加上單骨, 方便食用, 冇平時食到食面都係咁論盡呢個係全晚最好食, 牛油果刺身, 聽個名仲以為係日本菜, 原來個IDEA係由日本菜拎靈感, 個牛油果香軟, 旁邊仲有D新鮮蔬果, 係店員親自去菜檔買番來架, 側邊有D芝士碎同SPICY POWDER, 沾埋個汁, 實行有兩種享受巴拿馬沙津, 好彩D菜幾新鮮, 唔係個SALAD就冇咩特式豬仔骨, 上次食完覺得幾juicy, 所以今晚決定encore, 識食一定要沾埋個沙津醬食, 好食得多~ 什果沙冰, 入面d水果佢地即叫即製, 夏天飲真係透心涼呀~皇牌也不能少, waffle揀左大熱綠茶味, 水準依舊, 外脆內軟, 入面有matcha麻糬, 食下傾下咁就幾個鐘, 環
什果沙冰, 入面d水果佢地即叫即製, 夏天飲真係透心涼呀~ 皇牌也不能少, waffle揀左大熱綠茶味, 水準依舊, 外脆內軟, 入面有matcha麻糬, 食下傾下咁就幾個鐘, 環境好岩三三知己聚會, 以地區來算, 價錢亦都「貼地」, 唔知幾時又可以約到bff出來? 出左來做野先知要約人係好難> <