2019-02-19 43 瀏覽
收工後 男友話係北角搵到間寧靜精緻西餐廳果然環境好舒適 裝修又靚兩個人就叫左兩份set Dinner一份係light meal 主菜係松露奶油大蝦闊條麵($238)另外一份係Deluxe 既肉眼牛扒($328)兩份主菜會另外再配沙拉🥗、前菜、餐湯、同埋甜品都係真幾抵食,light meal 比我想像中都還要大份沙拉菜新鮮 前菜黎講都夠大份 無可挑剔餐湯 今日推薦係蘑菇濃湯再加重料香草🌿忌廉味同蘑菇既比例很好 再值得一贊既係佢配既餐包 蒜蓉包脆片 好香口 好似食緊薯片咁小食就簡左薯蓉田螺正呀 好香牛油香草味,田螺新鮮,不過薯蓉味偏淡另外個小菜就簡左蟹餅,男友話蟹餅香脆可口,但係蟹肉偏少,整體來說都好好食有驚喜嘅反而係呢碟奶油大蝦闊條麵,本身睇個賣相以為會好膩,雖然大蝦🍤得一隻但係都好大隻,闊條麵煮得唔太乾唔太淋 好食我就叫左一大份既肉眼牛扒,真係成隻碟咁大塊,下面仲放着左好多嘅薯菜,我自己就叫咗五成熟,覺得岩岩好,牛扒唔會太多筋,易入口真心抵食!最後仲可以係雪櫃到簡甜品~聽講仲係自製的 相當有心思既餐廳

收工後 男友話係北角搵到間寧靜精緻西餐廳

果然環境好舒適 裝修又靚

兩個人就叫左兩份set Dinner

另外一份係Deluxe 既肉眼牛扒($328)

兩份主菜會另外再配沙拉🥗、前菜、餐湯、同埋甜品
都係真幾抵食,light meal 比我想像中都還要大份

沙拉菜新鮮
前菜黎講都夠大份

無可挑剔

餐湯 今日推薦係蘑菇濃湯
再加重料香草🌿

小食就簡左薯蓉田螺

正呀 好香牛油香草味,田螺新鮮,不過薯蓉味偏淡

安格斯肉眼牛扒餐

真心抵食!